9 januari: Open Dag Samavihara

Zondag 9 januari is iedereen welkom op de Open dag van Centrum Samavihara. Tijdens de Open dag worden verschillende demonstraties gegeven en worden korte workshops aangeboden waaraan jong en oud kan deelnemen.

Activiteiten: Yogalessen, meditatie, Mindfulness, droomtijdconcert, demonstratie klankschalen, demonstratie didgeridoos en algemene informatie over Romy’s praktijk, zoals ontspanningstherapie en massage.

Klankschalen
Aan de open dag werkt ook René Stahn mee. Hij is importeur van klankschalen en heeft in de afgelopen 15 jaar een bijzondere fijngevoeligheid ontwikkeld voor het werken met deze zeer oude schalen uit de Himalaya’s. Hij geeft trainingen in het subtiel werken met deze schalen; individueel of in kleine groepen. Hij is daarnaast een expert in het geven van klankschaalmassages. René is verheugd over de steeds grotere belangstelling vanuit de reguliere geneeskunde. Zelfs chirurgen, psychotherapeuten en fysiotherapeuten vinden steeds vaker hun weg naar centrum Samavihara.

Mindfulness
René geeft ruim 15 jaar Vipassana meditatie-workshops en is zelf dagelijks beoefenaar. Ook heeft hij, net als Romy, meerdere langere stilteretraites gevolgd onder de leiding van zeer bekwame leraren uit de Boeddhistische traditie. Bij hem kun je ook terecht voor Minfulness-workshops.

Didgeridoos
De verkoopruimte van de didgeridoos bevat veel mooie traditionele exemplaren, gemaakt door Australische Aboriginals. In de ruim 20 jaar dat René met enthousiasme de didgeridoo-workshops geeft heeft hij een “feel” ontwikkeld, waardoor vrijwel iedereen de zogenaamde circulaire ademhaling kan ontwikkelen. Maar belangrijk is vooral het plezier dat je tijdens de workshop zal beleven.

Droomtijdconcert
Romy en René horen bij de Nederlandse pioniers in het geven van droomtijdconcerten. Mede doordat je bij deze bijzondere concerten op een zachte mat op de grond mag liggen, dringen de prachtige klanken dieper door. Tijdens de open dag is er alle ruimte om kennis te maken en vragen te stellen. Ook is de prachtige collectie Tibetaanse tanka’s te bewonderen en zijn unieke oude klankschalen uit het Himalaya-gebied te beluisteren.

De open dag is gratis en begint om 13.30 uur met een rondleiding in de stiltetuin bij de IJslandse paarden. ’s Morgens kan men deelnemen aan het mantra- en klankschalenconcert van 11.30 tot 12.45 uur. Hieraan zijn wel kosten verbonden, namelijk €20,- en aanmelding is verplicht. Dit kunt u doen via de contactpagina.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.