Yoga Meditatie Verdieping

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC0168-600.jpgWanneer je voelt dat je nog meer wilt ontwikkelen in Yoga Meditatie en regelmatig of dagelijks oefent overleg dan met mij. Je kunt dan eventueel in de fijne groepen deel te nemen die wekelijks 2 uur onderricht ontvangen. Ook voor (aankomende) Yogadocenten.

De langere  les duur biedt ruimte voor meer Pranayama (versterkende en zuiverende adem-energie oefeningen), meer verdieping in ontspanning, meditatie en uitwisseling. Hierdoor nemen gezondheid, concentratie, inzicht en het bewustzijn verder toe.

Men wordt sterker, soepeler, evenwichtiger, vriendelijker, liefdevoller, gracieuzer. Er ontstaat steeds meer innerlijke rust of verstilling. Ook ontstaat een helende innerlijke ontspanning als ‘levenshouding’. De ervaring van ruimte, vrede of inzicht nemen toe in het dagelijks leven.

‘want dat is je natuurlijke staat’

Na een beginnerscursus of individuele lessen kun je vragen of je kunt overstappen in één van de Yoga Meditatie groepen. In alle groepen ontstaat een veilige en warme sfeer, zodat er ook gedeeld kan worden met elkaar.

Yoga Meditatie

ook in de verdiepingsgroep worden lessen aangepast naar de (on)mogelijkheden van de deelnemers, en regelmatig herhaalt.

“Een belangrijk onderdeel is de diepe eind-ontspanning en meditatie. Dit heeft een herstellende en verjongende werking”. 

Inhoud van de les o.a. uit het Achtvoudige Pad van Patanjali
Asana
– Pranayama
– Dhyana
–  Shavasana
– Shavayatra
– Yoga Nidra

“Men geniet van de ruimte voor verstilling”.

Voor het weggaan is er bij de mok thee steeds ruimte voor uitwisseling en vragen.

Klik op het pijltje voor de Zonnegroet “Surya Namaskar”

Ervaringen van deelnemers.

– Ik kom regelmatig méér dan 1x per week, ik kan het niet missen. Ruim 25 jaar beoefen ik Yoga en  zonder dit zou ik niet zo zijn als ik nu ben omdat ik reuma en slijtage heb.  De lessen geven mij veel verlichting.

– Het is heerlijk om de lessen te volgen. Het is een van de hoogtepunten van de week. 

– Wanneer ik niet wekelijks lessen volg oefen ik thuis lang niet zo goed.

– Ik vind het mooi dat we er iedere keer weer iets bijleren.

– Door de Yoga begeleiding ben ik zo tot rust gekomen dat ik mij weer gelukkig en tevreden kan voelen en minder medicijnen nodig heb, zelfs mijn anti-depressiva kon ik stoppen.  Maar daarvoor oefen ik wel thuis ook elke dag.

– Ik heb nooit geweten dat Yoga en Meditatie mij zoveel kennis zou geven in mijzelf en de anderen om mij heen. Mijn inzicht is zo gegroeid. Ik voel mij zoveel fijner in mijn lichaam, thuis en op mijn werk.