Klankschalen, Mantra en Boventoon zingen

Antieke Klankschalen

Sedert 30 jaar bespeel ik bijzondere en oude klankschalen in Lig(ht)concerten, om te begeleiden in de ontspanning of meditatie in groepen of individueel en biedt ik klankmassages aan. Wanneer ze juist worden bespeeld is diepe ontspanning met een bijzondere verruimende en helende werking mogelijk. Zie ook de website van René Stahn: www.klankschalen.nl.

Boventonen en Mantra zingen

Boventonen klinken bijzonder mooi! Het zingen ervan is eenvoudig te leren en fijn om te doen. Het is prachtig om te horen en kan een zuiverende werking geven. Vaak ontstaat een serene sfeer, die doet verstillen en vervuld. Je bent welkom met en zonder zang ervaring. Je stem ontwikkelt zich gaandeweg.

Mantra zingen met een heilzame werking
Mijn mantra initiator Swami Veda Bharati initieerde iedere 3 jaar ceremonieel een mantra. Swamiji vroeg deze, gedurende 3 jaar, 108 x per dag te reciteren of zingen. Zo ontstaat een verdiepende werking!

In de cursus
Mantra draag ik graag deze mantra met een helende werking aan je over. Soms bespeel ik daarbij  Klankschalen, de sruttibox, gong of tampoera. Of bespelen we met elkaar de drums.

Opdrachten elders

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hoorne-boeg-IMG-20230325-WA0002.jpg-600.jpgHet is mogelijk op locatie concerten te verzorgen.
Bovenstaande foto is onlangs genomen  in de Hoorne Boeg bij Hilversum.   \

DSC04515  300

Is er iets in je dat zich wil uiten
en vorm wil geven?
Jouw expressie, in een beweging, een klank?
Ben je, verlangend naar verstilling?

Soms alleen – liggend – luisteren naar

klanken of een stilte laten – Zijn.
Mantra’s of klankschalen openen, schenken
ervaringen va ruimtelijkheid.

-Romy-

Reacties van Deelnemers

  • Ik heb op vrijdagmiddag meegedaan met jouw workshop de Gayatri mantra en de 7 chakra`s. Ik heb ervan genoten en vond het erg mooi. Vooral de mantra`s die je zong resoneerde diep in mij. Ook de zonnegroet met de mantra`s heb ik als zeer waardevol ervaren. Ik zou graag mij in de zonnegroet verder willen verdiepen, hartengroet
  • Ik heb genoten van de workshop; Uitgebreide Gayatri op het Eigentijds Festival.
  • Ik doe al jaren de Gayatri dagelijks, ben zo blij met de aanwijzinge om het verder te laten groeien.
  • Heerlijk om de schoonheid te ervaren die ontstaat bij het overdragen…..
  • Ik heb genoten van de workshop; Gayatri uitgebreid, op het Eigentijds Festival. Verder vraag ik me af of je ook yogaweekenden geeft. Ik zou deze heel graag eens bij je komen volgen om nader kennis te maken met yoga in de vorm waarin jij het beoefent en doceert.

Reactie deelnemer: “Ik heb het als zeer fijn en prettig ervaren, met name de klankschalen, de watergeluiden en de verschillende fluiten. Eigenlijk is het de combinatie van alle verschillende instrumenten en de zang die het zo bijzonder maken. De werking die je voelt in je lichaam door de verschillende trillingen is prachtig en een geweldige ervaring. Door de trillingen van de klankschaal op mijn lichaam voelt het zo ontspannen dat ik helemaal met/in mijzelf ben, vrij van alles om me heen. Iedereen zou dit eens moeten ervaren! Dank voor de fijne avond🙏

Opname studio Norbert Veel