Himalaya Yoga Meditatie

Yoga is voor de meeste mensen een hele fijne manier van ontspannen en tot jezelf komen. Voor meer informatie over de oorsprong en geschiedenis van yoga hier kijken.

De lessen die ik aanbied bevatten de essentie van de authentieke Himalaya Yoga Meditatie traditie. Deze is duizenden jaren beproefd en veilig gebleken. Oude kennis gepaard met ervaring is precies en zorgvuldig aan mij overgedragen door bijzonder gerespecteerde leraren als Swami Veda Bharati en Swami Ritavan Bharati en Ashutos Sharma middels Stilte retraites, opleidingen, workshops en initiatie. Dit o.a. in de Himalaya bij  Zie leraren.

“Inmiddels mocht ik meermalen lessen overdragen op nationale en internationale Yogacongressen.” 

Yoga kan eenvoudig, ook als je van nature minder lenig bent of fysieke beperkingen hebt. Je kunt bij mij terecht als beginner, maar ook als gevorderde of Yogadocent. Jongeren, kinderen, zwangeren en ouderen ontvangen les in aparte groepen

Bijna een halve eeuw geleden begon ik Yoga en Meditatie in mijn dagelijks leven toe te passen. De wekelijkse Yogalessen geven is op aanraden van mijn 1ste leraar van de Yogadocentenopleiding 30 jaar geleden gestart en sindsdien gegroeid. Zie opleidingen / CV.

Inhoud
De lessen bevatten mentale- en fysieke oefeningen in staande, liggende en zittende houdingen, adem- en energieoefeningen, mantra, meditatie en er is een liggende korte en langere ontspanning. In de groepen met een langere les duur wordt ieder seizoen een ander onderdeel uitgelegd. Er is steeds tijd voor uitwisseling en verdieping.

De lessen bevatten een opbouw
– voor een goede ademontwikkeling
– om soepel te worden, of soepelheid te behouden bij het ouder worden
– om tot steeds diepere ontspanning te komen
– voor de ontwikkeling van kracht en stabiliteit in lichaam en geest
– voor de groei in gewaar zijn van de innerlijke ruimte
– voor inzicht in zichzelf (en de ander)
– om tot rust te komen en een goede slaap te ontwikkelen
– om te genieten van het stil aanwezig (Zen) Zijn
– voor geluk en innerlijke vrede
–  Samtosha: Ervaren dat “hier en nu” goed is zoals het is
om te komen tot Samadhi – verlichting

Beginners en meer gevorderden
Door goede beoefening ontstaat een helende/herstellende/vitaliserende werking.
De les begint en eindigt met een korte meditatie, daarna is er kruidenthee.

Yoga is niet bedoeld als competitie. Ieder lichaam is anders!
In de lessen is ruimte voor ieders “anders zijn”.
De lessen worden steeds zoveel mogelijk aangepast aan jou mogelijkheden en de situatie van dat moment.“Leef op zo een manier dat Liefde je in iedere actie begeleidt. “

“Live in such a way that love informs every action.”

Starten
Het begint met een individuele kennismaking en rondleiding. Er is dan tijd voor je vragen.  Voor mij is het belangrijk te weten waar ik eventueel rekening mee moet houden en in welke groep je past.

Tussentijds instromen is mogelijk, net als deelnemen in verschillende groepen bij wisselende diensten.

Cursusdagen
Er zijn les mogelijkheden op alle doordeweekse dagen: AGENDA en individueel op afspraak.

COVID-19
Deze weken genoten ook senior Yoga Meditatie cursisten van TuinYogaMeditatie en BosYogaMeditatie, ontspanden en verstilden…. Afhankelijk van het weer worden de Yoga Meditatie lessen getransformeerd in o. a. BosYogaMeditatie, met loop-meditatie en BriskWalk. We houden ruim 2m. of meer afstand van elkaar (bij Pranayama 4m.), afhankelijk van de wind. 

Groepen en individueel
Het aantal deelnemers in de groepen varieert normaliter van 4 tot 12 personen. Een workshop of serie lessen met een eigen groep of op jou locatie kan ook.

Vrijblijvend kennismaken
Besluit je deel te nemen dan krijg je meteen enige aanwijzingen voor een comfortabele zithouding en een basis oefening voor je adem en rust.Neem vooral contact met mij op als je vragen hebt, je bent van harte welkom!

“Alles wat we vandaag doen is een zaad, gezaaid in de tuin van ons leven.”
“Everything we do today is a seed sown in the garden of our life.”

DSCF0138 592 snijden
Bloeiend in ons leliemeertje…

Contactformulier