Yoga Meditatie Klankschalen Centrum Samavihara

Ons Yogacentrum en Thuis

Samavihara is een wellness-centrum voor lichaam en geest. Ik ben er in 2000 met mijn partner, René Stahn, neergestreken om er een lang gekoesterde droom te verwezenlijken.

De voormalige boerderij in Gasselternijveen is omgebouwd tot een ruime en lichte woon-werk combinatie. Een fijn, energierijk gebouw, met heldere cursusruimte met vloerverwarming, een didgeridoowinkel, een behandel/verkoopruimte voor klankschalen, massageruimtes en een grote meditatietuin.

Het centrum is gelegen in het rustige en bosrijke Aa en Hunze, een Drents landschap waar de rivier de Hunze op ongeveer 500 meter van de boerderij langs stroomt. Achter de tuin is een bos van 6 kilometer lengte met reeën, vossen en roofvogels.

De tuin heeft een oppervlakte van 1 hectare; deels op veengrond, deels op leem. Hier grazen ook  onze 4 IJslandse paarden. Na afbraak van de voormalige boerderij en bouw van het centrum in 2000 hebben we 1000 bomen en heesters geplant, die inmiddels al hoog boven het huis uitsteken. Inmiddels zijn er vele bijzondere vogelsoorten neergestreken; we hebben als vaste bezoekers o.a. een zilverreiger, uilen, ganzen, fazanten, spotvogels en vleermuizen. In de moestuinen kweken we vele soort groenten, fruit en kruiden.

Door de tuin meanderen paden, die langs bomenhagen, door 12 poorten en over wallen naar cirkelvormige open plekken leiden. Het ‘Mindfulness-pad’ biedt op verschillende plekken een verrijkend uitzicht, terwijl hoger een kronkelig ‘klein Himalaya-pad’ mogelijkheden biedt vanuit andere perspectieven te ervaren. Beneden aangekomen kan om het leliemeertje worden gewandeld. Dit alles is omgeven door krachtige en fijne geuren van de natuur. Kortom: er zijn fijne plekken om te ontdekken en om helemaal alleen tot rust te komen –  in een van de “meditatiehutjes” of je kunt kennismaken met de IJslandse paarden, die er ook wonen. Je kunt ook “eenvoudig” overnachten in het “Stiltehuisje”.

Verscheidenheid in eenheid, een Paradijs in de luwte, in een moment van Vrede.

Comments are closed.