Ontspannende massages

Een weldaad voor geest en lichaam.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC0051-592.jpgONTSPANNINGSMASSAGE
Behandeling

Het lichaam wordt op zachte wijze meer geopend voor  verbetering van de doorstroming van bloed, lymfe, afvalstoffen en toevoer van energie. Deze massage kan over de kleding heen worden gegeven. Maar ook op de huid met etherische of Ayurvedische olie. In de massage worden ook de neuro-lymfatische reflexpunten (op het hoofd) behandeld. Fysieke, mentale en emotionele spanningen kunnen zo losgelaten worden. Romy heeft veel ervaring in het laten verwerken van intense ervaringen en ruimte geven voor bewustwording en inzicht.
Duur: ½ tot 2 uur.

Cursus
In vier lessen van 2,5 uur leer je 4 verschillende massage geven. Je ontvang  deze tevens tijdens het oefenen.

AYURVEDA MASSAGE (oud-Indiase massage)
Behandeling
Volgens de methode en overdracht van Vadya Harish Johari. Een eeuwen lang doorgegeven massage die zowel op de grond als op de massagetafel gegeven kan worden. Een weldaad voor baby’s, kinderen en vrouwen. Ook voor de zwangere vrouw!
Werking
– versterkt het immuunsysteem! 
– lymfe en bloedsomsloop worden gestimuleerd
– reinigend, diep ontspannend en revitaliserend!

Mogelijk zijn gedeeltelijke of gehele lichaamsmassages.
– hoofd, nek, schouders
– voeten en benen
– rug
– handen en armen
– Gehele lichaam
– Gehele lichaam en Shirodhana (= oliestraal derde oog)
Duur: ½ tot 2 uur.

Cursus
In 10 lessen van 3 uur leer je de massage geven en ontvang  je deze tevens tijdens het oefenen. 

HANDMASSAGE
Behandeling
Op een eenvoudige wijze worden beide armen en handen gemasseerd. Door het masseren van reflexgebieden heeft dit een uitwerking door het hele lichaam. Wanneer etherische olie wordt toegevoegd aan de basis olie is het effect nog groter.
Duur: 30 minuten tot  3 kwartier.

HANDMASSAGE
Workshop
De workshop kan tegelijkertijd dienen als een introductie voor de massage cursussen.
Regelmatig bied ik een handmassage workshop aan. Deze massage is erg fijn om met je partner, familie of vriend(in) te volgen. Wil je met anderen werken, dan ben je natuurlijk uitgenodigd om alleen te komen.

Het fijne van de handmassage is dat je deze op ieder moment kan geven aan een geliefde, ouders of aan een kind dat onrustig is of om het lekker te laten slapen. Ook voor iemand die ziek is kan een handmassage heel fijn zijn.

Iedereen, ook zonder ervaring met massages, kan het leren. In de workshop leer je een handmassage te geven en je ontvangt deze zelf ook aan beide handen. In deze workshop geniet je en leer je tegelijk!
Duur: 2,5 uur.

BABYMASSAGE
Behandeling
Volgens de methode van Haris Johari worden baby’s op liefdevolle wijze schoot gemasseerd. Dit kan al vanaf enige weken, maar dan met een deeg bolletje. Het versterkt het immuunsysteem maar ook het eigen lichaamsgevoel en het contact met degenen die masseert worden meer ontwikkelt! De baby wordt warm en meer ontspannen. Door het masseren van reflexgebieden heeft dit een uitwerking door het hele lichaam.
Duur: 30 minuten tot 3 kwartier.

Individuele Workshop
Op aanvraag. Duur: ongeveer een uur.

Cursus
De eerste les is zonder de baby. Men oefent op elkaar middels het masseren van de hand en arm en het gaan ervaren hoe het aanvoelt. Hoe is het druk gebruik? Wanneer wel en wanneer niet masseren? Deze massage eenvoudig te leren en wordt meestal door een moeder, vader of verzorgende met de baby gevolgd. Duur: 6 x 1 uur. 

Comments are closed.