Anderen over Romy

Trainster opleiding; Aura reader en healer:

“Tijdens de eerste yogales die ik volgde bij Romy was mij al duidelijk dat het heel anders was dan andere yogalessen die ik eerder heb gevolgd in Noord Holland.
De yoga bij Romy voelt bezield en belichaamt, het beperkt zich zeker niet alleen tot het uitvoeren van de oefeningen.
Elke cel doet mee in de ervaring en niks blijft onbewust.
Je wordt de waarnemer van je eigen belevingswereld. Voor mij als hooggevoelig persoon heeft de yoga er toe bij gedragen dat ik bewuster in mijn lichaam ben thuisgekomen.
Af en toe doen we oefeningen waarbij ik een diepe verbinding ervaar met de oerbeginselen van het bestaan, waarin we stilte en opvulling tegelijk zijn, waarin je ervaart dat je Bent.
Voor velen zal yoga een herinnering zijn aan de essentie van het bestaan waarin je gewoon kunt Zijn, zonder dat er iemand in ons aanwezig is die links of rechtsom wilt. Voor mij is het vooral bedoeld thuis te komen in mijn lichaam om meer ontspanning en vertrouwen te ervaren in het aardse bestaan. Zo kun je het ook zien als een poort tussen het aardse en kosmisch bestaan waar beide samenkomen.  
Het blijft een middel dat op een gegeven moment dusdanig geïntegreerd zal zijn in het menselijk bestaan waarin de rijken één zijn dat dergelijke oefeningen als herinnering niet meer nodig zullen zijn, maar tot die tijd is het een prachtig geschenk die we mogen aannemen.
Voor mijn gevoel belichaamt Romy de essentie van waar yoga om gaat en dit draagt ze ook prachtig uit!”

Fysiotherapeute uit Assen:

“Het gevoel dat de yoga vanuit hart en ziel wordt gegeven doet mij als een magneet naar haar toetrekken. Als men denkt dat een yogasessie bij haar alleen gefocust is op het uitvoeren van verschillende asanas waar puur op de techniek en fysieke inspanning wordt gelet dan vergist men zich en wordt ook verrast. Yoga is niet alleen “dat”. Er wordt diep beoefent in ontspanningsoefeningen, verschillende asana’s met speciale aandacht op ademtechniek waardoor men betere inzicht krijgt wat in het lichaam maar ook in de geest gebeurt.

Tijdens de les bij Romy word ik geholpen en begeleid om mij zelf te ontdekken, maar ook te analyseren. Ze leidt je om diepe verborgen lichaambelevenissen te verstaan. Deze momenten helpen mij om naar mijn basis te keren waardoor gewaarwording van het lichaam en de geest een geheel wordt. Door voordurende opbouwende spanning is het voor mij best lastig de balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. Het helpt mij dus om de spanning los te maken en ruimte in, niet alleen in mijn lichaam maar ook, in mijn geest te creëren.

Bij de les van Romy wordt ik bewuster hoe het lichaam, geest en ademhaling functioneren en elkaar ook beïnvloeden. Daardoor krijg ik er betere begrip op om ze samen weer in de balans kan brengen. Romy let veel op de ademhaling en ook leert ze de verschillende ademtechnieken (Pranayamas) aan. Ze is mijn eerste yoga docent die zo veel belangstelling aan dit gebied gaf en dat heeft mij bij haar behoorlijk aangetrokken. Ik realiseerde me dat de bewuste ademhaling de enige verbinding is tussen de geest en het fysieke lijf, en door deze te besturen het je helpen kan om balans te (her)vinden.

Overigens vind ik ook krachtig en aantrekkelijk bij haar yogacursus dat er ook aandacht wordt gegeven aan yogafilosofie. Doormiddel van haar yogalessen wordt mij duidelijker wat yoga exact is. Dat het niet alleen een lichamelijke beoefening is maar veel meer dan dat.
Als men een zuivere, pure yoga wil beoefenen zoals in India wordt gegeven zal ik iedereen adviseren om bij haar Yogalessen te volgen of een smet haar af te spreken.”

Zelfstandig ondernemer uit Groningen:

“Ik maak van de gelegenheid gebruik om aan te geven dat ik vind dat we super les krijgen!!!!! en dat het helemaal aansluit bij mijn reis van mijn leven!”