Bedrijfsmeditatie

“You don’t need somebody else’s praises to make you confident as your confident arises from that freedom the greater your silence has made you realize”.
                                                                                                                   –
Swami Veda Bharati-

De oorsprong van de authentieke yoga en meditatie ligt in de Himalaya en gaat 6.000 jaar terug. De Himalaya traditie geeft dezelfde vorm in al die tijd al onveranderd door. Het wiel hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden, het werkt wanneer je de aanwijzingen stap voor stap uitvoert. In het westen worden meditatie en yoga ook los van elkaar beoefend. Meditatie is de laatste jaren bekend geworden als “Mindfulness” training.

◊ De meditatie kan op een eenvoudige wijze op de werkplek zittend op een stoel worden
   gedaan.

◊ Het is niet nodig bij bedrijfsmeditatie op het hoofd te staan of op de grond te zitten.

◊ De deelnemers hoeven geen ingewikkelde houdingen aan te nemen.

◊ Een meditatie hoeft niet langer te duren dan één á twee minuten en kan daardoor
   meerdere keren per dag op elk gewenst moment worden toegepast.

De beoefenaar leert de adem te ervaren en te besturen. Op deze wijze kunnen lichaam en geest worden ontspannen, denkgolven tot rust komen. Meditatie kan desgewenst voorbereid worden met enkele fysieke yoga-oefeningen. Zie daarvoor www.bedrijfsyoga.net

Steeds wordt Meditatie en/of Yoga aangepast aan de fysieke mogelijkheden van de individuele deelnemers en de omgevingsfactoren.

“Laat je niet beïnvloeden door verzwakkende gedachten van anderen. Heb het vertrouwen dat jij oplossingen/kennis in je draagt.”

Comments are closed.