_ Handdrum

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is eagle4.jpg

Sedert lang werkten onze voorouders met de drums en andere klankinstrumenten om zich te verbinden met elkaar, de natuur en hun voorouders voor heling. Voorouders in ruimere betekenis dan de meesten van ons kunnen voorstellen of ervaren. Voorouders als dieren, bomen en planten, waarvan we elementen in ons DNA dragen, maar ook voorouders in wat we niet (bewust) waarnemen met gewone zintuigen. Verbindingen reiken verder dan ogen zien, neus kan ruiken, oren horen of het tastgevoel.

Verbindingslijnen of Lineage
Misschien kwam het door geboren te zijn in Katwijk, gewoond te hebben in Nieuw Guinea of door mijn Molukse grootmoeders voorouderlijn (ingewijd in speciale drumritmes voor vrouwenceremonies en ingewijd in spreken in een geheime taal om te helen.

Eenmaal bewust verbonden met hen blijft de verbinding als een “zegening” en verrijking in het leven.

In ‘t leven de ontdekking van onmetelijkheid

Workshop: “je eigen Handdrum bouwen”

Het is een mooie ervaring wanneer je in 1 dag, in een kleine groep je eigen handdrum bouwent met Hans, een ervaren Handdrum bouwer. We beginnen en eindigen met een klein medicijnwiel. Zo je wilt kun je dan je drum ook inwijden. Daarna kun je bij mij onderstaande training volgen.

Training: Subtiel werken met de handdrum

Veilig oefenen in het “Subtiel werken met de Healing Drum

Meer verbinding met je handdrum
Je eigen ritmes ontdekken
Aarden, gronding, harmoniseren en helen.
Basis 1: totaal 8-10 uur. Basis 2 idem.
Daarna ben je welkokm in mijn maandelijkse groep Healingdrum2geather en Healing Handdrumscircles “DroOMy”.

Abenaki Indiaan Carl Big Heart een van mijn handdrums ingewijd om de vrouwen ceremonies vrom te geven. Vrouwen verbinden met elkaar in de cirkel, wisselen met elkaar uit en genieten van meegebrachte Potluck. Het i steeds weer een gevoel van “heerlijk smaen en Lichter naar huis, genieten”.


Daarna kwam de vraag van een echtgenoot van een van de vrouwen om ook mee te mogen doen. Daarom worden nu ook mannen uitgenodigd mee te doen voor een groep “Healing Heart Handdrums WoMeN” , voor mannen en vrouwen.

Je kunt in alle groepen deelnemen met je eigen handdrum of met de hier aanwezige leendrums.

De eerste basis training is binnen in Centrum Samavihara. Daarna gaan we ook naar een krachtplaats in Buinen of bij het Nije Hemelriekmeer of andere krachtplaatsen voor een dag. Wie wil kan ook een weekend mee!

Ervaring cursisten:
“Het was zo mooi om te ervaren hoe diep het ontspant en verruimd, mijn lichaam loste gewoon op. Ik voelde me zo vrij!”

“Ik laat mij anders nooit zo gaan, huil eigenlijk niet. en nu lag ik in de cirkel en de tranen kwamen.. Heel bijzonder”.

“Het mag nog wel veel langer duren, het is zo fijn zo met elkaar. Ik ga helemaal lichter naar huis, ben je zo dankbaar dat je dit doet.”

Comments are closed.