Handdrum

Sedert lang werkten voorouders met de handdrums en andere klankinstrumenten om zich te verbinden met elkaar, de natuur en hun voorouders voor heling. Voorouders in een veel ruimere betekenis dan de meesten van ons kunnen voorstellen of ervaren. Voorouders als dieren, bomen en planten, waarvan we elementen in ons DNA dragen, maar ook zijn er voorouders in wat we niet waarnemen met de gewone zintuigen. Verbindingen gaan verder dan onze ogen zien, onze neus kan ruiken of onze andere zintuigen nu kunnen waarnemen.

Verbindingslijnen of Lineage
Misschien kwam het door geboren te zijn in Katwijk, gewoond te hebben in Nieuw Guinea of door mijn grootmoeders voorouderlijnen, werkend op de op de Molukken in vrouwen ceremonies als ingewijden met speciale drumritmes en als ingewijden sprekend voor heling in een geheim taal. Vele malen mocht ik Elders (ingewijden of kennisdragers) ontmoeten en van hen leren. Zij geven en gaven zoveel…

Eenmaal bewust verbonden met hen blijft de verbinding minder of meer bewust als een “zegening” en verrijking in het leven. een verder reiken in het leven volgt… meer en meer vanuit het eigen Zijn, dat een onmetelijkheid in zich draagt.

Workshop “je eigen Handdrum bouwen”‘

Regelmatig organiseer ik een dag workshop waarin je onder begeleiding in een kleine groep je eigen handdrum bouwt. Deze wordt dezelfde dag ingewijd.

Traiuing: Subtiel werken met de handdrum

Wil je verbinden met je handdrum en ermee leren werken? Je eigen ritmes ontdekken? Hoe je kunt aarden of gronden, harmoniseren en helen? De basis bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur tot 3 uur. Daarna kun je doorgaan met een volgende serie van vier voor meer verdieping of in de cirkels.

Healing Heart Handdrums Women / WoMen

We zijn begonnen met een groep vrouwen “Healing Hearts Handrums Women”. Zodat vrouwen zich veilig voelen om ook vrouwen zaken te delen en te verwerken. Daarna kwam de vraag van een echtgenoot van een van de vrouwen om ook mee te mogen doen. Daarom is er in oprichting de groep “Healing Heart Handdrums WOMen” de gemengde groep voor mannen en vrouwen.

Je kunt in alle groepen deelnemen met je eigen handdrum of met de hier aanwezige leendrums.

De eerste basis training is binnen in Centrum Samavihara. Daarna gaan we ook naar een krachtplaats in Buinen of bij het Nije Hemelriekmeer of andere krachtplaatsen voor een dag. Wie wil kan ook een weekend mee!

Ervaring cursisten:
“Het was zo mooi om te ervaren hoe diep het ontspant en verruimd, mijn lichaam loste gewoon op. Ik voelde me zo vrij!”

“Ik laat mij anders nooit zo gaan, huil eigenlijk niet. en nu lag ik in de cirkel en de tranen kwamen.. Heel bijzonder”.

“Het mag nog wel veel langer duren, het is zo fijn zo met elkaar. Ik ga helemaal lichter naar huis, ben je zo dankbaar dat je dit doet.”

Comments are closed.