Handdrum

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is eagle4.jpg

Sedert lang werkten voorouders met de handdrums en andere klankinstrumenten om zich te verbinden met elkaar, de natuur en hun voorouders en voor heling. Voorouders in ruimere betekenis dan de meesten van ons kunnen voorstellen of ervaren. Voorouders als dieren, bomen en planten, waarvan we elementen in ons DNA dragen, maar ook voorouders in wat we niet (bewust) waarnemen met gewone zintuigen. Verbindingen reiken verder dan ogen zien, neus kan ruiken, oren horen of het tastgevoel.

Verbindingslijnen of Lineage
Misschien kwam het door geboren te zijn in Katwijk, gewoond te hebben in Nieuw Guinea of door mijn Molukse grootmoeders voorouderlijn (ingewijd in speciale drumritmes voor vrouwenceremonies en ingewijd in spreken in een geheime taal om te helen.

Eenmaal bewust verbonden met hen blijft de verbinding als een “zegening” en verrijking in het leven.

In ‘t leven de ontdekking van onmetelijkheid

Workshop: “je eigen Handdrum bouwen”

Het is heel mooi om in 1 dag in een kleine groep je eigen handdrum te bouwen met Hans, een ervaren Handdrum bouwer. We beginnen en eindigen met een klein medicijnwiel. Zo je wilt kun je dan je drum ook inwijden. Daarna kun je bij mij onderstaande training volgen.

Training: Subtiel werken met de handdrum

Voor meer verbinding met je handdrum en het leren er subtiel mee te werken. Ook om je eigen ritmes te ontdekken, aarden/gronden, harmoniseren en helen. Hier kun je veilig oefenen. HH Basis 1 bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur tot 3 uur of 2 dagen. Daarna kun je door in HH B2 voor verdere training of deelnemen in de Healing Handdrumscircles Women of de gemengde groep WoMen.

We zijn begonnen met een groep vrouwen “Healing Hearts Handrums Women”. Daarvoor heeft Abenaki Indiaan Carl Big Heart een van mijn handdrums ingewijd. Vrouwen kunnen in deze cirkel met andere vrouwen uitwisselen en delen. Als het nodig is ook verwerken en zeker ook enorm genieten en Lichter naar huis.


Daarna kwam de vraag van een echtgenoot van een van de vrouwen om ook mee te mogen doen. Daarom worden nu ook mannen uitgenodigd mee te doen voor een groep “Healing Heart Handdrums WoMeN” , voor mannen en vrouwen.

Je kunt in alle groepen deelnemen met je eigen handdrum of met de hier aanwezige leendrums.

De eerste basis training is binnen in Centrum Samavihara. Daarna gaan we ook naar een krachtplaats in Buinen of bij het Nije Hemelriekmeer of andere krachtplaatsen voor een dag. Wie wil kan ook een weekend mee!

Ervaring cursisten:
“Het was zo mooi om te ervaren hoe diep het ontspant en verruimd, mijn lichaam loste gewoon op. Ik voelde me zo vrij!”

“Ik laat mij anders nooit zo gaan, huil eigenlijk niet. en nu lag ik in de cirkel en de tranen kwamen.. Heel bijzonder”.

“Het mag nog wel veel langer duren, het is zo fijn zo met elkaar. Ik ga helemaal lichter naar huis, ben je zo dankbaar dat je dit doet.”

Comments are closed.