Handdrum

Sedert lang werkten voorouders met de handdrums en andere klankinstrumenten om zich te verbinden met elkaar, de natuur en hun voorouders en voor heling. Voorouders in ruimere betekenis dan de meesten van ons kunnen voorstellen of ervaren. Voorouders als dieren, bomen en planten, waarvan we elementen in ons DNA dragen, maar ook voorouders in wat we niet (bewust) waarnemen met gewone zintuigen. Verbindingen reiken verder dan ogen zien, neus kan ruiken, oren horen of het tastgevoel.

Verbindingslijnen of Lineage
Misschien kwam het door geboren te zijn in Katwijk, gewoond te hebben in Nieuw Guinea of door mijn Molukse grootmoeders voorouderlijn (ingewijd in speciale drumritmes voor vrouwenceremonies en ingewijd in spreken in een geheime taal om te helen.

Eenmaal bewust verbonden met hen blijft de verbinding als een “zegening” en verrijking in het leven.

In ‘t leven de ontdekking van onmetelijkheid

Workshop “je eigen Handdrum bouwen”‘

Regelmatig kun je in een kleine groep je eigen handdrum bouwen in 1 dag. We beginnen en eindigen met een klein medicijnwiel, en inwijding met je drum.

Training: Subtiel werken met de handdrum

Wil je meer verbinding met je handdrum en leren er subtiel mee te werken? Je eigen ritmes ontdekken en hoe je kunt aarden of gronden, harmoniseren en helen? Hier kun je veilig oefenen. HHH Basis 1 bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur tot 3 uur. Daarna kun je door in HHH B2 voor verdere training en deelnemen in de Healing Hearts Handdrumscircles ”droOMy”.Healing Heart Handdrums Women / WoMen

We zijn begonnen met een groep vrouwen “Healing Hearts Handrums Women”. Zodat vrouwen zich veilig voelen om ook vrouwen zaken te delen en te verwerken. Daarna kwam de vraag van een echtgenoot van een van de vrouwen om ook mee te mogen doen. Daarom is er in oprichting de groep “Healing Heart Handdrums WOMen” de gemengde groep voor mannen en vrouwen.

Je kunt in alle groepen deelnemen met je eigen handdrum of met de hier aanwezige leendrums.

De eerste basis training is binnen in Centrum Samavihara. Daarna gaan we ook naar een krachtplaats in Buinen of bij het Nije Hemelriekmeer of andere krachtplaatsen voor een dag. Wie wil kan ook een weekend mee!

Ervaring cursisten:
“Het was zo mooi om te ervaren hoe diep het ontspant en verruimd, mijn lichaam loste gewoon op. Ik voelde me zo vrij!”

“Ik laat mij anders nooit zo gaan, huil eigenlijk niet. en nu lag ik in de cirkel en de tranen kwamen.. Heel bijzonder”.

“Het mag nog wel veel langer duren, het is zo fijn zo met elkaar. Ik ga helemaal lichter naar huis, ben je zo dankbaar dat je dit doet.”

Comments are closed.