Yoga Meditatie Gevorderden en Yogadocenten

Gevorderden groepen

Deze hebben een langere  les duur van 2 of 2,5 uur. Dit biedt meer ruimte voor meer Pranayama (versterkende en zuiverende adem-energie oefeningen) verdieping in ontspanning, meditatie en uitwisseling. Door de extra verdieping en begeleiding nemen gezondheid, concentratie, inzicht en het bewustzijn verder toe.

Men wordt sterker, soepeler, evenwichtiger, vriendelijker, liefdevoller, gracieuzer en er  ontstaat steeds meer innerlijke rust of verstilling. Er ontstaat vanzelf  een helende innerlijke ontspanning en ‘levenshouding’. De ervaring van ruimte, vrede of inzicht nemen toe in het dagelijks leven.

‘want dat is je natuurlijke staat’

Na een beginnerscursus of individuele lessen kun je vragen of je kunt overstappen in één van de Yoga Meditatie gevorderden en Yogadocenten groepen. Alleen wanneer je  echt wilt verdiepen én regelmatig vrijwel dagelijks oefent is deelname in de maandag morgen groep ook mogelijk. In alle groepen ontstaat een veilige en warme sfeer, zodat er ook gedeeld kan worden met elkaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yoga Meditatie

Lees ook over de beginnerscursus.
Na een korte ontspanning in Makarasana – krokodil; rekken en losmaken; volgen Mantra en Meditatie.

De authentieke Mantra’s (woorden of zinnen, verzen die worden gedacht of uitgesproken/ gezongen) worden uitgelegd en geoefend vanwege de heilzame werkingen.

Meditatie ontwikkeld verder door de begeleiding en het oefenen in het dagelijks leven.
Na de meditatie en uitwisseling over de ervaringen volgt overdracht over een item. Hierna is tijd voor vragen bij een mok thee. Dan volgen de authentieke dynamische en statische, Yoga Asana (oefeningen en houdingen) waarbij ook Surya Namaskara – zonnegroet.

De Asana’s, Pranayama’s; Dhyana; Shavasana, Shavayatra en Yoga Nidra etc. worden steeds aangepast naar de (on)mogelijkheden van de deelnemers en regelmatig herhaalt.
Ook is er overdracht over o.a. het Achtvoudige Pad en de Yoga sutra’s van Patanjali.

“Een belangrijk onderdeel van de les is de fijne eind-ontspanning en meditatie erna, men geniet van de stilte en innerlijke ruimte”.

Voor het weggaan is er bij de mok thee steeds ruimte voor uitwisseling en vragen.

Ervaringen van deelnemers.

– Ik kom regelmatig méér dan 1x per week, ik kan het niet missen. Ruim 25 jaar beoefen ik Yoga en  zonder dit zou ik niet zo zijn als ik nu ben omdat ik reuma en slijtage heb.  De lessen geven mij veel verlichting.

– Het is heerlijk om de lessen te volgen. Het is een van de hoogtepunten van de week. 

– Wanneer ik niet wekelijks lessen volg oefen ik thuis lang niet zo goed.

– Ik vind het mooi dat we er iedere keer weer iets bijleren.

– Door de Yoga begeleiding ben ik zo tot rust gekomen dat ik mij weer gelukkig en tevreden kan voelen en minder medicijnen nodig heb, zelfs mijn anti-depressiva kon ik stoppen.  Maar daarvoor oefen ik wel thuis ook elke dag.

– Ik heb nooit geweten dat Yoga en Meditatie mij zoveel kennis zou geven in mijzelf en de anderen om mij heen. Mijn inzicht is zo gegroeid. Ik voel mij zoveel fijner in mijn lichaam, thuis en op mijn werk.

Comments are closed.