Yoga Meditatie Gevorderden en Yogadocenten

Na een beginnerscursus (of na één of meer individuele lessen) kun je doorgaan in dezelfde groep of vragen of je kunt overstappen in één van de Yoga Meditatie gevorderden en Yogadocenten groepen. Deze hebben wekelijkse langere lestijden. Alleen wanneer je  echt wilt verdiepen én regelmatig vrijwel dagelijks oefent is deelname in de maandag morgen  groep mogelijk. In alle groepen ontstaat een veilige en warme sfeer, zodat er ook gedeeld kan worden met elkaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yoga Meditatie

Lees ook over de beginnerscursus.
Na een korte ontspanning in Makarasana – krokodil; rekken en losmaken; volgen Mantra en Meditatie. De authentieke Mantra’s worden uitgelegd en geoefend vanwege de heilzame werkingen. De Meditatie ontwikkeld zich door de begeleiding en eigen inzet.
Hierna volgt er meestal overdracht over een specifiek item met tijd voor vragen bij de thee. dan worden er verschillende, dynamische en statische, authentieke Yoga Asana oefeningen en houdingen gedaan zoals: Surya Namaskara – zonnegroet. Asana worden steeds aangepast naar de (on)mogelijkheden van de deelnemer en regelmatig herhaalt. Ook worden Pranayama’s; Dhyana; Shavasana, Shavayatra en Yoga Nidra goefend.
Kennis over o.a. het Achtvoudige Pad, de Yoga sutra’s van Patanjali worden overgedragen.
Een belangrijk onderdeel van de les is de eind-ontspanning en de meditatie erna.
Voor het weggaan is er bij de mok thee steeds ruimte voor uitwisseling en vragen.

Ervaringen van deelnemers.

– Ik kom regelmatig méér dan 1x per week, ik kan het niet missen. Ruim 25 jaar beoefen ik Yoga en  zonder dit zou ik niet zo zijn als ik nu ben omdat ik reuma en slijtage heb.  De lessen geven mij veel verlichting.

– Het is heerlijk om de lessen te volgen. Het is een van de hoogtepunten van de week. 

– Wanneer ik niet wekelijks lessen volg oefen ik thuis lang niet zo goed.

– Ik vind het mooi dat we er iedere keer weer iets bijleren.

– Door de Yoga begeleiding ben ik zo tot rust gekomen dat ik mij weer gelukkig en tevreden kan voelen en minder medicijnen nodig heb, zelfs mijn anti-depressiva kon ik stoppen.  Maar daarvoor oefen ik wel thuis ook elke dag.

– Ik heb nooit geweten dat Yoga en Meditatie mij zoveel kennis zou geven in mijzelf en de anderen om mij heen. Mijn inzicht is zo gegroeid. Ik voel mij zoveel fijner in mijn lichaam, thuis en op mijn werk.

Mantra 

Regelmatig worden in de lessen een of meerdere mantra’s toegepast.

Mantra’s zijn woorden – klankreeksen – met een helende en transformerende werking.
De werkelijke betekenis ontvouwt zich wanneer zij veelvuldig, regelmatig over een langere periode met toewijding zijn herhaald.
– Swami Veda Bharati

Comments are closed.